Hogyan kérjetek árajánlatot!

Most már pár hete benne vagyunk az idei párokkal a levelezésben. És sokszor találkozunk azzal, hogy a tényleges munka csak 5-6 levélváltás után kezdődhet el. Persze vannak nagyon felkészült párok főleg menyasszonyok mert ez általában az Ő feladatuk. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogyan kérjetek ajánlatot, mit kell tartalmaznia az első levélnek.

  1. Az első és legfontosabb a pontos időpont. Mert csak azzal lehet tervezni nekünk is. Egy „nyár közepével” vagy „kora ősszel” sajnos nem tudunk mit kezdeni.
  2. A helyszín. Nem mindegy hogy milyen távolságra és milyen helyiségben lesz az esküvő. (sátor, művelődési ház, tanya, étterem, rendezvényház ……..) (akár képeket is lehet mellékelni)
  3. Létszám. (Nem mindegy hogy egy kis szűk családi rendezvény 50 fővel vagy egy nagyszabású 200 fővel.)
  4. Lesz e külső helyszín vagy templomi szertartás.
  5. Milyen stílusban, színben képzelitek el az esküvőt. A stílusok lehet befolyásolják az árat de a szín nem. (mert nem mindegy milyen kellékeket használunk pl. minden asztalra 5 ágú gyertyatartó, 100 lampion a mennyezeten stb..)
  6. Milyen asztallal (kör v. tábla) és székekkel. (pl. chiavari székek).

Ezeknek tudatában a második levelezésben már kitérhetünk a pontosabb elképzelésekre pl. háttérdíszítés, mennyezetdíszítés stb. valamint a virágokra, meghívókra, ültető kártyákra, köszönő ajándékokra stb..